چرا مگنت کارتریج خراب میشود
مگنت کارتریج که به مگنت رولر هم معروف است، یکی از قطعات پرینتر بوده که خاصیت الکتریکی بالایی دارد و کمک میکند تونر روی درام پخش شود. برای اینکه یک چاپگر به خوبی عمل کند باید قطعات داخلی و خارجی آن با هم هماهنگ باشند. هر چقدر پرینتر بزرگتر باشد به همان اندازه مگنت رولر آن قویتر و بزرگتر است. مگنت رولر نقش مهمی در عمل چاپ کردن ایفا میکند. این مگنتها لیزری هستند. چاپگرها دارای مخزن رنگ هستند که به آن کارتریج میگویند. برای خرید کارتریج اورجینال می توانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
درون کارتریج، قطعات مختلفی وجود دارد که هر کدام وظیفه مخصوص به خود دارند که درست کار کردن آنها سبب میشود عملکرد کلی دستگاه به خوبی باشد. ما در این مطلب قصد داریم به علائمی که شما میتوانید با توجه به آنها به سالم بودن یا خرابی مگنت کارتریج پی ببرید بپردازیم؛ پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
عملکرد مگنت کارتریج چگونه است؟
مگنت کارتریج، میلهای مغناطیسی بوده و قطعهای است که در دستگاه کپی و پرینتر وجود دارد. این قطعه خاصیت آهنربایی دارد و شبیه به استوانه مخروطی است که طول آن از قطرش بیشتر است. جنس برخی از آنها برنجی و برخی دیگر استیل یا پلاستیک بوده و وظیفه آنها جذب پودر ترنر به خود و سپس منتقل کردن آن به درام است. مگنت کارتریج دارای دو قطب آهن ربایی است که یک طرف آن قطب مثبت و طرف دیگر آن قطب منفی دارد.
در حقیقت کار مگنت، خالی کردن تونر از درون مخزن و انتقال آن به سطح است. به این ترتیب با جریان مغناطیسی پودر تونر را به درام منتقل میکنند. در این عمل مگنت و کارتریج سبب باردار شدن تونر میشوند. گاهی اوقات که عمل چاپ انجام نمیشود یا در چاپ شدن نقصی دیده شود یا کمرنگ چاپ شود، معمولا این قطعه خراب است.
تمامی خدماتی که مربوط به پرینتر می شود اعم از تعمیر کارتریج می توانید با کارشناسان ما در تماس باشید و مشکلات کارتریج را مطرح کنید تا نسبت به رفع مشکل متخصصین ما اقدامات لازم را انجام دهند.
انواع مگنت کارتریج شامل:
تمام پرینترهای لیزری دارای غلتکهای دولوپر هستند که در انواع مختلفی موجود بوده و جنس آنها با هم متفاوت است. کارتریج به دو نوع لیزری و جوهری تقسیم میشود که هر کدام از آنها ویژگیهای مخصوص به خود دارند که در اینجا به معرفی این دو نوع کارتریج میپردازیم تا بهتر متوجه شوید.
کارتریج لیزری
این کارتریج در پرینتر لیزری مورد استفاده قرار میگیرد و شامل پودر جامد و غلیظی میشود که دارای خاصیت مغناطیسی است. در گذشته از اکسید و کربن برای این کارتریج استفاده میشد؛ اما اکنون از پلیمرهای خاصی بهره میگیرند تا چاپ باکیفیتتری داشته باشند. کارتریج مزبور نسبت به انواع دیگر به جز در مقابل گرما و رطوبت مقاومت بالایی دارد.
کار آن هم به این ترتیب است که پودر آن را با درام به مایع تبدیل میکنند و سپس با غلتک روی سطح کاغذ چاپ میکنند. کارتریج لیزری در دو نوع رنگی و مشکی وجود دارد که نوع رنگی آن دارای ۴ رنگ آبی، قرمز، زرد و مشکی بوده و در کارتریج مشکی، تنها رنگ مشکی دارد.
کارتریج جوهری:
در پرینترهای جوهری از کارتریجی استفاده میشود که به حالت مایع است و دارای نازلهای ریزی بوده که جوهر به کاغذ منتقل میشود.
این نکته را باید خاطر نشان کنیم که هرزمان نیاز به شارژ کارتریج داشتید می توانید به تخصص ما اعتماد کنید و کارتریج خود را به مجموعه ی ما بسپارید.
مشکلات رایجی که در مگنت رولر پرینتر رخ می دهد...
مشکلاتی که در مگنت رولر پرینتر به وجود میآید، اغلب به علت خشدار شدن پوشش آن یا متراکم بودن بیش از اندازه آن است. تراکم آن هم به علت وارد شدن فشار روی تونر به وسیله وایپر بلید است؛ چرا که برای پروسه چاپ باید ذرات تونر به وسیله وایپر بلید تحت فشار قرار گیرد. ما در اینجا به ذکر برخی از مشکلات رایج مگنت رولر میپردازیم که عبارتند از:
- خطوط تیره و روشن روی کاغذ: اولین مشکلی که ممکن است در هنگام چاپ اتفاق بیفتد نمایش خطوط تیره و روشن روی کاغذ است. این مشکل به علت خم شدن یا کج شدن مگنت به وجود میآید. نحوه به وجود آمدن این مشکل به این ترتیب است که یک هاب به قسمت گوشه رولر فشار میآورد. در این زمان باید هاب فلزی برداشته شود و به جای آن از پرس ویژه استفاده شود.
- چاپ کمرنگ: یکی دیگر از نشانههای خرابی آن چاپ شدن کمرنگ آن است. به علت اینکه روی مگنت از رسانای سیاه پوشیده شده است، با گذر زمان ممکن است پوشش آن از بین برود و به صورت لایه نازک باقی بماند یا کاملا از بین برود به همین دلیل در چاپ متنهایی که به رنگ سیاه متراکم هستند، نشان داده میشوند؛ ولی در متنهای عادی مشکلی پیش نمیآید.
- حفرههای سفید در چاپ: مشکل دیگری که ممکن است برای چاپ به وجود بیاید میتواند به علت خراشیدگی یا لکههای روی پوشش مگنت باشد. البته اگر خراش یا لک روی مگنت کم باشد مشکلی پدید نمیآید اما زمانی مشکل خود را نشان میدهد که تعداد خراشها و لکها زیاد باشد در این صورت حفرههای سیاه زیادی را مشاهده میکنیم.
- چاپ یک در میان: مشکل دیگری که ممکن است برای مگنت کارتریج به وجود آید این است که ممکن است اتصال مگنت خم شده یا کج شود. در این صورت نیروی الکتریکی زیادی به آن وارد میشود و سبب میشود که صفحههای چاپ کمرنگ باشند یا اصلا چاپی روی صفحه انجام نگیرد و همانطور سفید و خالی باشد.
زمان تعویض مگنت کارتریج کی باید انجام شود؟
چنانچه مشکلاتی که در بالا به آن اشاره کردیم پیش بیاید زمان آن رسیده است که برای رفع مشکل اقدامی اساسی انجام دهید. شما باید ابتدا برای افزایش کارایی مگنت کارتریج آن را سرویس کنید. شما میتوانید با پنبه و الکل این قطعه را کاملا تمیز کنید و با این عمل کارایی غلطک دولوپر را بالا ببرید و اگر روی سطح آن آلودگی وجود دارد با این کار تمیز شود.
در صورتی که میزان آلودگی زیاد باشد میتوانید از تونر ضعیف بهره ببرید همچنین چون در دو طرف غلطک دولوپر، بوش پلاستیکی وجود دارد که کار چرخش را آسان میکند اگر بوشها خراب شوند یا خط و خشی ایجاد شوند یا عملکرد مغناطیسی آنها ضعیف شود عملکرد خوبی نخواهند داشت در این صورت باید این قطعه توسط فردی ماهر و متخصص تعویض شود.
سخن پایانی
مگنت رولر یا مگنت کارتریج قطعه مهمی در دستگاههای چاپگر و پرینتر است. در صورتی که این قطعه مشکلی پیدا کند، عملکرد دستگاه چاپ مختل میشود و چاپ به خوبی انجام نمیشود. از جمله علائمی که میتوان پی برد این قطعه خراب شده است میتوان به خطوط تیره و روشن روی کاغذ، کمرنگ چاپ شدن، وجود حفرههای سفید در چاپ و چاپ شدن یک در میان اشاره کرد. برای رفع مشکل باید تعمیرکار حرفهای که تجربه کافی در این زمینه دارد، اقدام به تعویض قطعه کند.
قطعات پرینتر را از کپی تک بخواهید.