علت سیاه شدن برگه هنگام پرینت
سیاه شدن برگه هنگام چاپ، رایجترین مشکل پرینتر در زمان چاپ به حساب میآید. این اتفاق در تمامی پرینترهای لیزری و جوهرافشان رخ میدهد. گاهی پیش میآید میخواهید یک نوشته یا عکسی را پرینت بگیرید، اما بعد از چاپ، متوجه میشوید نتیجه حاصل از پرینت به صورت یک کاغذ سیاه است. این مشکل به عوامل مختلفی بستگی دارد و باید دلیل آن را در قطعات داخلی دستگاه جستجو کرد. اگر هر یک از اجزای داخلی دستگاه کار خود را به درستی انجام ندهند، کیفیت صفحات چاپی پایین میآید.
آشنایی با دلایل سیاه شدن برگه زمان پرینت
سیاه شدن برگه چاپی توسط پرینتر، باعث میشود که کاغذ چاپ شده غیر قابل استفاده شود. اگرچه کار با دستگاه چاپ راحت است ولی از ساختار پیچیدهای تشکیل شده است. علت شایع مشکل سیاه شدن کاغذ در زمان چاپ را میتوان به کارتریج و اجزای تشکیل دهنده آن اختصاص داد. ولی قطعات دیگر هم باید بررسی شوند تا علت اصلی این موضوع مشخص شود. در ادامه مطلب همراه ما باشید تا به بررسی عوامل مشکل ساز در موقع چاپ بپردازیم.
معیوب بودن کارتریج
به طور قطع مشکل سیاه چاپ شدن کاغذ توسط پرینتر را باید به وجود اشکال در کارتریج دستگاه، ارتباط داد. در این مواقع، کارتریج را باید تعمیر کرد یا آنکه شارژ کارتریج انجام شود. تعمیر کارتریج باید با احتیاط کامل انجام شود؛ چرا که این قطعه پرینتر، به هر نوع ضربهای حساس است. البته اگر کار تعمیر، توسط یک سرویس کار متخصص در این زمینه انجام شود، خیال شما آسوده است که به بخشهای دیگر دستگاه آسیبی وارد نمیشود.
بهم ریختگی تراکم رنگ در چاپگر
گاهی اوقات پیش میآید که تنظیمات مربوط به تراکم رنگ در چاپگر به مشکل برمیخورد. اگر این تنظیمات بیشتر روی رنگ سیاه انجام شده باشد، سبب میشود کاغذ چاپ شده کیفیت پایینی داشته باشد. به همین دلیل نیاز است تراکم رنگ چاپگر دوباره تنظیم شود. حال این تنظیمات هم به صورت دستی انجام میشود و هم به صورت خودکار. ولی بهتر است این کار توسط تعمیرکار متخصص انجام شود.
تمیز نبودن هد پرینتر
از دیگر عوامل سیاه شدن کاغذ چاپی، میتوان به تمیز نبودن هد دستگاه اشاره کرد. هد را میتوان به دو صورت دستی و خودکار، تمیز کرد. برای رفع مشکل سیاهی چاپ، این مورد را نیز امتحان کنید.
وجود مشکل در تونر و درام پرینتر
تونر یا همان پودر داخل کارتریج که برای افزایش کیفیت در خروجی چاپ به کار میرود، ممکن است دچار مشکل شود. درام هم که برای ارسال تصویر از دستگاه روی برگه به کار میرود تا تصویر چاپ شود، امکان دارد دچار عیب شود. وجود مشکل در هر یک از اینها به نحوی روی چاپ نهایی تأثیرگذار است.
وجود عیب در درام سبب میشود جوهر به خوبی بر کاغذ پخش نشود؛ از این رو است که کاغذ به صورت سیاه، چاپ میشود. گاهی ممکن است گرد و غبار موجود روی درام سبب شود تمام قسمتهایی که دستور چاپ آنها صادر شده است تماماً چاپ نشود؛ چرا که وجود کثیفی همانند سدی برای چاپ شدن کامل تصویر است.
در بررسیهایی که توسط سرویس کاران در رابطه با درام انجام میشود، ممکن است پاک کن درام نیز، نیاز به تعمیر داشته باشد. فیوزر در پرینتر نقش ذوب کردن تونر را برعهده دارد. زمانی که تونر ذوب میشود میتواند روی کاغذ بچسبد. چنانچه فیوزر دچار آسیب شده باشد، دیگر تونر روی کاغذ منتقل نمیشود. برای حل این مشکلات، نیاز است که یکی از قطعات کارتریج تونر، درام یا فیوزر تعویض شود.
سر ریز شدن سطل آشغال کارتریج
رنگ مورد استفاده در پرینتر توسط کارتریج فراهم میشود. کارتریج دو مخزن اصلی و ضایعات دارد. زمانی که صفحات، چاپ میشوند مخزن اصلی خالی میشود و در مقابل مخزن ضایعات پر خواهد شد. اگر روی صفحات چاپی، نقاط سیاهی دیده شود یا لایههای سیاه رنگی از بالا تا پایین صفحه دیده شود، میتوان گفت که مخزن ضایعات یا همان سطل آشغال پر شده است. مراحل تمیز کردن سطل آشغال به صورت زیر است:
در ابتدا باید پرینتر از برق جدا شود. با استفاده از دستکش، محفظه دستگاه را باز کنید. دستگاه چاپگر و هد پرینتر را تمیز نمایید. کارتریج را شستشو دهید و سپس آن را خشک کنید. بعد از اینکه کارتریج کاملاً خشک شد آن را در محل خود قرار دهید. اینک دستگاه را به برق وصل کنید و عمل چاپ را انجام دهید.
بهم ریختگی اتصالات در اجزای داخلی پرینتر
بهم ریختگی اتصالات قطعات پرینتر میتواند شامل عیبدار شدن واشرهای سر سیلندر در دستگاه باشد که سبب میشود کیفیت چاپ روی صفحات پایین بیاید. بررسی این مشکل باید توسط سرویسکار انجام شود.
مشکل ایجاد خطوط سیاه در دو طرف صفحه
برای اینکه پرینتر کاغذ را برای چاپ آماده کند آن را توسط غلتک و کمربند انتقال، به چاپگر میفرستد. حال اگر این غلتک کثیف باشد در هنگام چاپ، خطوط سیاه روی کاغذ به وجود میآید. برای تمیز کردن غلتک و کمربند انتقال میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
در ابتدا یک پارچه که بدون پرز باشد به همراه یک جفت دستکش پلاستیکی، کمی الکل ایزوپروپیل و یک برس کوچک تهیه کنید. غلتکهای پلاستیکی که به راحتی برداشته میشوند را بردارید و آنها را تمیز کنید. اگر ذرات تونر در داخل دستگاه وجود دارد به کمک جاروبرقی پاکسازی کنید. با استفاده از پارچه، کمربند انتقال را تمیز نمایید.
اگر با همه این کارها باز هم چنان مشکل وجود داشت نیاز است که غلتک و یا کمربند انتقال عوض شود. استفاده از دستکش در زمان نظافت، ضروری است چون ممکن چربی پوست به کمربند انتقال، منتقل شود و این خود مشکل را حادتر میکند.
رفع مشکل سیاهی چاپ چگونه انجام میشود؟
اگر این سؤال برای شما پیش آید که آیا میتوان به طور شخصی و بدون مراجعه به سرویس کار، مشکل سیاه چاپ شدن صفحات را برطرف کرد؟ در جواب باید بگوییم که یکسری کارهای اولیه مانند نظافت هد دستگاه را میتوان بدون مراجعه به سرویس کار انجام داد.
ولی انجام سایر کارها نیاز به تعمیرکار دارد تا به صورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرد. سرویس کار، این مهارت را دارد که دستگاه را باز کند و به این تشخیص میرسد که کدام قطعه دستگاه، نیاز به تعمیر و یا تعویض دارد.
برآورد قیمت تعمیر پرینتر در جهت رفع سیاهی صفحات چاپ شده
قیمتی که سرویسکار در جهت برطرف کردن مشکل پرینتر از مشتری دریافت میکند به عواملی مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال مکانی که سرویسکار پرینتر را تعمیر میکند مهم است؛ چرا که شاید این امکان وجود نداشته باشد تا دستگاه جا به جا شود و تعمیرکار باید در محل حضور پیدا کند و اقدام به تعمیر دستگاه نماید؛ در این صورت است که هزینه دریافتی متفاوت است. همچنین میزان تعمیرات انجام شده روی دستگاه و تعویض قطعات، بر هزینه دریافتی نهایی، تأثیرگذار است.
سخن پایانی
هر وسیله برقی که مدتی از استفاده آن میگذرد، باید توسط افراد متخصص در حوزه وسیله برقی مورد بررسی قرار گیرد و اگر نیاز به سرویس داشت این کار، روی وسیله برقی انجام شود. پرینتر هم از این قاعده مستثنی نیست.
گاهی اوقات در زمان چاپ، مشکلاتی همچون چاپ شدن صفحه به صورت سیاه، چاپ نشدن قسمتی از مطالب و غیره رخ میدهد. تمامی این موارد نیاز به بررسی قطعات داخلی پرینتر دارد که باید توسط سرویسکار انجام شود. کپی تک مرکز فروش قطعات پرینتر