لوازم یدکی و قطعات دستگاه کپی ولنجک
دستگاه کپی یک دستگاه ساده و معمولی نیست و از بخش ها و اجزای متفاوتی تشکیل شده است. شناختن هرکدام از بخش های دستگاه کپی برای فردی که دائما با این وسایل کار میکند امری ضروری است. گاهی اوقاتی مشکلاتی برای دستگاه پیش میآید که فرد میتواند به راحتی و بدون نیاز به کارشناس مشکل دستگاه خود را بر طرف کند. در نتیجه چه بهتر که ما خودمان با قطعات این دستگاه عظیم الجثه آشنا باشیم.
.
قطعات دستگاه کپی ، شامل اجزای گوناگونی می باشد که در این مقاله به ذکر آن ها خواهیم پرداخت.
به طور کلی دستگاه کپی از اصلی ترین و مهم ترین ماشین ها و دستگاه های اداری به حساب می آید. به وسیله ای که از اسناد و مدارک، تصویری دقیقا شبیه به آن ها تهیه نماید، دستگاه فتوکپی و یا کپی گفته می شود. دستگاه های کپی دارای تنوع بسیار زیادی بوده که هر کدام از آن ها دارای عملکرد و ویژگی های منحصر به فردی می باشند.
همان گونه که اشاره نمودیم، دستگاه کپی وسیله ای به جهت کپی نمودن متون و یا تصاویر می باشد که این وسیله کاربردی در تمامی اداره ها، شرکت ها و یا حتی در برخی منازل نیز دارای کاربرد می باشد. همچنین این دستگاه ها امروزه بیشتر در مرکز های فنی چاپ و یا خدمات طراحی و… دارای کارایی می باشند. این دستگاه ها متشکل از اجزای گوناگونی بوده که در ادامه به معرفی این قطعات یعنی قطعات دستگاه کپی خواهیم پرداخت. به طور کلی برای اینکه به تعمیرکاری حرفهه ای در زمینه ماشین های اداری تبدیل شویم، لازم است تا ابتدا با دستگاه ها و قطعات مربوط به آن ها آشنا شویم.
دستگاه کپی
همان طور که بدان اشاره نمودیم، یکی از انواع دستگاه هایی که در سیستم اداری تمامی کشور ها دارای کاربرد زیادی می باشد، دستگاه کپی است. چرا که به طور کلی تهیه رونوشت و یا کپی ای از یک سند امری بسیار ضروری و واجب است. از این رو معمولا خریداران این دستگاه در تلاش هستند تا دستگاهی با کیفیت بسیار بالا قطعات دستگاه کپی مناسبی را خریداری نمایند.
خرید و تهیه محصولی با کیفیت نمی تواند دلیل بر کارکرد صحیح آن دستگاه باشد و از این رو نیاز است تا کاربران این دستگاه اطلاعاتی را در رابطه با قطعات این دستگاه کسب نمایند و اصول و قوانین مرتبط با آن را رعایت کنند. چرا که اگر این مساله مورد توجه کاربران قرار نگیرد، ممکن است تا باعث استهلاک زود هنگام قطعات دستگاه کپی و یا خرابی آن ها شود.
فرایند فتوکپی
قبل از آشنایی با قطعات دستگاه کپی، بهتر است تا با نحوه کار با این دستگاه کمی اطلاعات کسب کنیم. کپی گرفتن یکی از روش های نسخه برداری می باشد که اساس آن به صورت زیر است:
در این فرایند، در ابتدا بر روی غلتک نواری موجود و یا استوانه درام، بار الکتریسته ی یکنواختی پخش می شود. سطوح این غلتک ها به وسیله هادی نوری پوشیده می باشد. کپی به وسیله نور شدیدی که از کاغذ موجود بر روی شیشه دستگاه کپی، عبور می نماید. قسمت های سفید کاغذ به راحتی نور را منعکس کرده و سپس آن قسمت از سطح باردار استوانه درام خنثی خواهد شد.
دقت کنید که قسمت های تیره سطوح کاغذ قادر به انعکاس نور نمی باشند و یا به عبارتی دیگر نور را جذب می نمایند، از این رو قسمت هایی با بار منفی بر روی درام باقی خواهد ماند.
یکی از لوازم و قطعات دستگاه کپی، پودر تونر می باشد که درون دستگاه قرار می گیرد. پودر تونر با بار مثبتی شارژ شده و به بار های منفی موجود بر روی استوانه درام می چسبند. در نتیجه بخش هایی از آن پودر تونر را جذب می نمایند.
ان قسمتی که بر روی استوانه درام، الکتریسیته ساکنی ایجاد می شود، کاغذ سیاه می باشد. اما قسمتی که سفید است الکتریسیته را ایجاد نکرده و تصویری از مدرک بر روی آن شکل خواهد گرفت. هنگامی که ذرات نرم پودر تونر از استوانه درام جدا و جذب کاغذ شد، به وسیله گرما به سطح کاغذ چسبیده و در نهایت اولین کپی ایجاد خواهد شد.
آشنایی با قطعات دستگاه فتوکپی
حال نوبت آن است تا با برخی از اصلی ترین قطعات دستگاه کپی آشنا شویم. تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
دکمه و یا کلید پاور
Power switch و یا کلید خاموش و روشن، همان گونه که از نام آن مشخص است، قطعه ای به منطور خاموش و روشن کردن دستگاه کپی می باشد. در واقع این کلید، کلید برق اصلی دستگاه کپی می باشد و دستگاه کپی تنها به وسیله این دکمه خاموش و روشن می شود. پاور سوییچ نوعی کلید الاکلنگی(seesaw switch) می باشد که تنها دو حالت قطع و وصل را دارا می باشد.
سرپوش اسناد و یا orginal cover
به طور کلی به جهت انجام عملکرد صحیح و کارآیی بهتر دستگاه کپی در هنگام اسکن اسناد، از قطعه ای از قطعات دستگاه کپی به نام سرپوش و یا کاور استفاده می شود. این قطعه، قطعه ای متحرک می باشد. به این صورت که برای کپی برداری از اسناد و یا تعمیرات دستگاه فتوکپی باید سرپوش و یا کاور را بالا برده و سپس اسناد را بر روی شیشه دستگاه قرار داده و در آخر سرپوش را بر روی سند مورد نظر قرار دهیم.
میز اسناد و یا orginal table
صفحه شیشه ای در قسمت بالایی دستگاه کپی قرر دارد که محل قرار دادن اسناد می باشد، این صفحه شیشه ای، میز اسناد نام دارد. همچنین در قسمت چپ این صفحه شیشه ای محل قرار دادن سایز های گوناگونی از کاغذها مشخص می باشد. سمت چپ وسط این صفحه شیشه ای، علامتی به شکل مثلث قرار دارد که وسط سند باید در مقابل آن قرار گیرد. همچنین دقت کنید که به منظور اسکن سند و شروع کپی برداری باید که سند مورد نظر بر روی این صفحه شیشه ای اسناد قرار گیرد.
سینی خروجی کاغذ و یا paper tray
از دیگر قطعات دستگاه کپی سینی خروجی کاغذ می باشد که اسناد کپی شده پس از کپی برداری از این محل خارج شده و بر روی این سینی قرار می گیرد.
ضامن آزاد کننده کاست و یا grip
به منطور بیرون کشیدن کاست کاغذ و همچنین در هنگام تعمیر دستگاه کپی، نیاز به گرفتن ضامن آزاد کننده کاست می باشد. به این صورت که باید آن را به ببالا هل داد و سپس بیرون کشید. با این کار می توان کاغذ را درون آن قرار داد.
قطعه راهنمای تغذیه دستی و یا manual feed orginal guide
در هنگام قرار دادن کاغذی به صورت تک برگ از دستگاه کپی در محل تغذیه، باید تا ابتدا صفحه متحرک و یا راهنمای تغذیه را با توجه به اندازه کاغذ تنظیم نمود.
سینی تغذیه دستی و یا manual feed tray
از دیگر قطعات دستگاه کپی، سینی تغذیه دستی می باشد که نام دیگر آن Bypass و یا تک برگ می باشد. به طور کلی اگر که بخواهید به صورت تک برگی کپی برداری نمایید، باید که کاغذ سفید را بر روی این سینی قرار دهید.
سینی کاغذ و یا paper tray
این قسمت معروف به کاست می باشد که کمی قبل در رابطه به آن اشاره نمودیم. در واقع اگر که تصمیم داشته باشیم بیش از یک برگ کپی بگیریم، باید کاغذ سفید را در این قسسمت قرار دهیم. به عبارتی دیگر کاست و یا سینی کاغذ، محل ذخیره کاغذ برای کپی محسوب می شود.
قطعات داخلی دستگاه کپی
به طور کلی دستگاه کپی دارای قطعات و اجزای گوناگونی می باشد که در هنگام آزاد نمودن ضامن رها کننده، بخش بالایی دستگاه از بخش پایینی آن جدا شده و در میان آن ها فضایی ایجاد می شود. از طریق این فضا می توان به بخش داخلی قطعات دستگاه کپی دسترسی پیدا کنیم. حال بهتر است تا کمی با این قطعات داخلی آشنا شویم.
پنل اپراتوری و یا operation panel
این قسمت مربوط به کنترل نمودن دستگاه و همچنین تعمیرات اصلی دستگاه کپی می شود. همچنین نشانگر ها و کلید ها واقع در این پنل از دستگاه کپی می باشند.
درپوش جلویی دستگاه کپی و یا front cover
این بخش زمانی کاربرد دارد که بخواهیم به برخی از دیگر قطعات دستگاه کپی دسترسی پیدا کنیم و یا هنگام سرویس نمودن و درآوردن کاغذ گیر کرده از دستگاه. به این صورت که در این مواقع باید این درپوش را باز کرد. فراموش نکنید که این درپوش تنها در هنگام استفاده نکردن از دستگاه باید باز شود. اگر که در هنگام کپی برداری این درپوش را باز نمایید، دستگاه کپی بلافاصله خاموش می شودو ممکن است که کاغذ در دستگاه گیر کند.
قطعات مکانیکی دستگاه کپی
اجزای مکانیکی در هنگام کپی گرفتن از یک سند دارای عملکرد مستقیمی می باشند. اگر چه که قطعات مختلفی در این بخش مکانیکی به کار رفته است، اما نوع عملکرد کاری تمامی این قطعات مکانیکی می باشد. در واقع این قسمت ها دارای ارتباط کاری نزدیکی با یکدیگر می باشند.
یونیت تغذیه کننده کاغذ و یا paper feeding unit
این یونیت تغذیه متشکل از دو بخش اصلی می باشد که عبارتند از:
محل تغذیه کاغذ:
این محل نیز در دستگاه کپی متشکل از دو قسمت تک برگ و چند برگ می باشد.
کاغذ کش:
این بخش از قطعات دستگاه کپی موظف به انتقال کاغذ ها می باشد که شامل سه بخش کاغذ کش ورودی، کاغذ کش داخلی و کاغذ کش خروجی می باشد.
یونیت ظهور و یا development unit
این یونیت نیز شامل دو قسمت پودر تونر و دولوپر می باشد. در واقع در این یونیت دولوپر و یا پودر سنگین موظف به انتقال پودر تونر بر روی سطوح استوانه درام می باشد. به این صورت که در ابتدا باید تونر با دولوپر ترکیب گردد. مخزن و یا تانک دولوپر در بالای تانک پودر تونر قرار می گیرد.
یونیت ترانسفر و یا transfer charger unit
از دیگر قطعات دستگاه کپی یونیت ترانسفر می باشد که موظف به انجام عمل انتقال پودر تونر از روی سطوح استوانه درام بر روی کاغذ می باشد.
هیتر و یا fusing
پخش نمودن پودر تونر بر روی سطوح کاغذ در این بخش یعنی هیتر و هیتر فیوزینگ به انجام می رسد. در واقع این بخش، آخرین بخشش از به تصویر کشیدن می باشد.
اپتیک و یا optic
در میان قطعات دستگاه کپی، این قطعه در زیر صفحه شیشه ای قرار می گیرد. اپتیک نخستین مرحله از تشکیل تصویر به شمار می رود.
یونیت شارژ و یا charger unit
این قطعه موظف به باردار نمودن و یا فعال کردن استوانه درام بوده و در بخش بالایی استوانه درام قرار می گیرد که با باز نمودن در بخش جلویی قابل مشاهده می باشد.
استوانه درام و یا drum
درام لوله ای استوانه ای شکل به رنگ زرشکی می باشد که تصویر کپی شده در ابتدا بر روی آن تشکیل می شود.
قطعات الکترونیکی دستگاه کپی
به طور کلی تمامی حرکات و کنترل بر تمامی قسمت های مکانیکی در دستگاه کپی به وسیله سیستم الکترونیکی انجام می گیرد. این قطعات شامل چند بخش می باشند که عبارتند از:
برد های الکترونیکی و یا electronic boards
برد های الکترونیکی دارای دو وظیفه اساسی و مهم می باشند که عبارت است از:
۱-کنترل نمودن قطعات دستگاه کپی و یا قسمتی از دستگاه
۲-تغذیه و لتاژ دهی قطعات دستگاه کپی و یا قسمتی از دستگاه فتوکپی
هر بخش و یا یونیت در دستگاه کپی ممکن است که به وسیله برد الکترونیکی ای مورد کنترل قرار گیرد. از اصلی ترین و مهم ترین این برد ها عبارتند از:
- برد اصلی و یا main board
- برد تغذیه و ولتاژ و یا high voltag board که در دو نوع موجود است:
- Ac board
- Dc board
این برد ها هر کدام بر حسب محل استقرار خود دارای عملکردهای متفاوتی می باشند.
سنسور ها و سوئیچ ها
این قطعات دستگاه کپی، نوعی حسگر الکتریکی می باشند که بر حسب وظایف خود در دستگاه، قادر به رساندن اطلاعات خبری به برد های الکترونیکی دستگاه کپی می باشند. برد های الکترونیکی نیز موظف به اجرای برنامه های از پیش تعیین شده ای می باشند. در واقع سنسور ها در قسمت های مختلفی از دستگاه کپی موجود هستند که هر کدام از آن ها دارای وظایف خاصی می باشند.
موتور های الکتریکی و یا Electronic motors
موتورهای الکتریکی موظف به حرکت قسمت ها و قطعات دستگاه کپی می باشد و کاملا تک فاز بوده و به طور کلی به دو نوع ذغال دار و بدون زغال تقسیم می شود. کلاچ ها و سلونوئیدها نیز از قطعات الکترومکانیکی محسوب شده و یک جریان الکتریکی فعال شده و حرکت مکانیکی ای را به اجرا در می آورد.
آموزش تعمیرات دستگاه کپی
پس از آشنا شدن با قطعات مختلف دستگاه کپی، حال نوبت آن است که تا حدودی به آموزش تعمیرات بپردازیم. به منظور آغاز تعمیر دستگاه فتوکپی لازم است تا با موارد زیر آشنا باشیم و هر کدام را به خوبی تمرین نماییم. لوازم مورد نیاز به منظور تعمیر دستگاه کپی نخستین چیزی می باشد که فرد تعمیرکار دستگاه کپی باید از آن مطلع باشد. پس از آن بهتر است تا به شناختن اصطلاحات این حرفه بپردازیم.
اصطلاحات موجود در آموزش قطعات دستگاه کپی
Automatic Document Feeder و یا ADF
منبع تغذیه كننده اتوماتیک سند، وسیله ای می باشد كه برخی از نسخه های اصلی را نگهداری نموده و به صورت اتومات آن ها را به منظور اسكن و یا كپی بر روی صفحه شیشه ای نور دهنده ارسال می نماید. در تعمیرات دستگاه کپی این بخش بسیار حائز اهمیت می باشد.
Automatic Exposure Control
عملكرد كنترل اتوماتیک نور دهی، به صورت اتوماتیک مقدار نور مورد نیاز به منظور تابیدن بر نسخه اصلی را تنظیم می نماید. به عنوان نمونه: بر روی كاغذ های رنگی و یا نسخه های اصلی ولی با كیفیت پایین
Automatic Power Save Mode
با گذر 90 ثانیه از عدم انجام فرایند كپی، دو حالت Power Off و Sleep Mode برای كاربران ایجاد خواهد شد.
Automatic Start
شروع اتوماتیک به كاربران دستگاه کپی این امكان را فراهم می سازد تا كه دستورات و یا عملیات كپی را در هنگام warm up وارد نماید. پس از اینكه warm up كامل شود، عمل كپی كردن به صورت اتوماتیک و بدون دستکاری نمودن قطعات دستگاه کپی انجام می پذیرد.
Black and White Reverse
در این اصطلاح نواحی تیره و روشن کاغذ را به منظور ایجاد تصویر های سایه روشن تغییر خواهد داد.
Cartridge Exchange Program
به طور عموم دستگاه های کپی دارای سیستم های كارتریجی بوده كه به راحتی قابل تعویض هستند.
Continuous Copier
قابلیت انجام فرایند های كپی متوالی و بدون اینكه فرد پس از انجام هر بار كپی مجبور به فشردن دكمه Start باشد. تعداد كپی های متوالی در مدل های مختلف دستگاه های کپی با یکدیگر متفاوت می باشد.
Continuous Mode
این عملکرد، دستگاه کپی را قادر می سازد که تا هنگامی كه كاغذ های موجود در دستگاه کپی به پایان برسند، به فرایند كپی گرفتن ادامه دهد.
Copy Size
این اصطلاح بیانگر میزان حداكثر و حداقل محدوده كپی و همچنین اندازه كاغذی می باشد كه دستگاه كپی قادر است تا آن را مورد استفاده قرار دهد.
CPM
Copies Per Minute به معنای تعداد كپی در هر دقیقه می باشد.
Developer
جسمی می باشد كه پودر تونر را در واحد دولوپر نگهداری می نماید. با ایجاد اصطحکاکی در دولوپر، ذرات پودر تونر دارای بار منفی شده كه در نهایت باعث جذب شدن توسط استوانه درام دارای بار مثبت می شوند.
Development
این اصطلاح بیانگر پروسه ای می باشد كه ضمن آن پودر تونر بر تصویر روی استوانه درام هادی نور به كار برده می شود.
Development System
امروزه درمیان قطعات دستگاه کپی دو نوع development system در دستگاه های کپی شخصی و یا رومیزی مورد استفاده قرار میگیرد. Dual Component كه در آن از وسیله ای به نام برس مغناطیسی استفاده می شود و Mono Component كه در آن نوعی چرخنده مغناطیسی مورد استفاده قرار می گیرد.
Digital Copier
دستگاه کپی دیجیتال، ردیفی از سنسور ها را كه تصویر اسناد را اسكن می نماید، مورد استفاده قرار داده و در نهایت آن را برای پروسه دیجیتال آماده خواهد کرد.
Drum
درام در واقع قلب دستگاه كپی می باشد كه تصویر بر روی آن شكل خواهد گرفت. این قطعه از قطعات دستگاه کپی، شامل هسته ای آلومنیومی همراه با چندین لایه از ماده حساس به ذرات باردار و نور همچون سلنیوم یا ماده ای با ساختار آلی است.
Dual Page Copy
این اصطلاح به معنای کپی به صورت اتومات از دو صفحه روبروی هم می باشد.
Edge / Center Erase
در این فرایند، نواحی اطراف لبه خارجی اسناد پاک می شود. این فرایند برای كپی گرفتن از كتاب مفید می باشد.
Electronic Storing – E-Store
ذخیره الكترونیكی این امکان را برای شما فراهم می سازد كه گروه اسناد كامل شده را بدون واحد حجیم منظم كننده، به طور ساده تری فراهم سازید. Offset Stacking نیز هر گروه كامل پرینت ها و یا كپی ها را با سینی اسناد داخلی جدا خواهد کرد.
Energy Save Mode
این ویژگی نوعی صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد كه پس از انجام كپی و اتمام زمان Preset، قطعات دستگاه كپی به صورت اتومات در وضعیت standby قرار گرفته که باعث می شود تا برای انجام كپی بعدی نیازی به زمان warm-up مجدد نباشد.
Enlargement
این اصطلاح به معنای قابلیت افزایش اندازه تصویر نسخه های اصلی بر روی نسخه كپی شده، می باشد.
Fiber Optics
Fiber Optics كه لایه های فیبری Lucite بههم فشرده است و به منظور تشكیل تصویر نور را به استوانه درام انتقال می دهد، در برخی از انواع دستگاه های کپی به کار می روند. Optic های فیبری نسبت به لنزهای اپتیكال دارای قیمت پایین تری بوده و به صورت ساده تری تولید می شوند.
First Copy Time
تایم مورد نیاز از هنگام فشار دكمه Start تا هنگامی كه نخستین كپی به سینی خروجی برسد.
Fusing
پروسه ای می باشد كه به منظور چسباندن دائمی ذرات پودر تونر به كاغذ كپی انجام خواهد گرفت. به طور کلی گرما و فشار ایجاد شده توسط لامپی گرم شده درون دو roller انجام می پذیرد.
(Graphical Device Interface (GDI
این پروسه برای قطعات دستگاه كپی این امكان را فراهم می سازد تا به عنوان پرینتر عمل نمایند.
Manual / Multi Bypass
برای کاربران این امکان را فراهم می سازد كه بدون نیاز به تعویض سینی ها و یا كاست های كاغذ، بر روی دو گروه كاغذ متفاوت كپی گرفته شود. همچنین برای فرایند كپی دورو نیز به كار برده می شود..
پخش قطعات دستگاه کپی
لوازم یدکی و قطعات دستگاه کپی را از کپی تک بخواهید.
معرفی ولنجک
محله ولنجک واقع شده در شمال تهران که از ویژگی های بسیاری نظیر موقعیت جغرافیایی بسیار عالی، آب و هوای مطلوب، درختان فراوان و همچنین ارتفاع بالا نسبت به سایر مناطق تهران را دارا میباشد، خانه در ولنجک تهران یکی از بهترین گزینه ها بوده که می تواند به شما امکانات لازم را ببخشد. ولنجک محله ای است که باتوجه به امکاناتی که دارد، برای سکونت بسیار مناسب بوده و میتوانید بهترین قیمت خانه و آپارتمان ها را در اطراف خیابان ولنجک پیدا کنید.
موقعیت جغرافیایی ولنجک در بالا شهر تهران بوده و از جمله محله های لوکس و لاکچری پایتخت محسوب می شود. حتما قله توچال را میشناسید! در کوهپایههای توچال، و ناحیه دو منطقه یک تهران، محلهای زیبای ولنجک وجود دارد که خیابان ولنجک نیز بعنوان مسیری اصلی از بین املاک ولنجک می گذرد.
در گذشته دامداران و کشاورزان اکثرا در کوهپایهها سکونت داشتند. اولین کسانی که در این محله سکونت داشتند، کشاورزان بودند. پس از آن که وضعیت زندگی مردم و وضعیت محله رو به راه شد، افراد بیشتری به زندگی در ولنجک علاقه مند شدند. لازم به ذکر است که قدمت ولنجک حتی بیشتر از قدمت نام تهران است.
بسیاری معتقدند، ولنجک قدیمی ترین محله تهران بوده بطوریکه قبل از بوجود آمدن تهران نیز وجود داشته است. در گذشته ولنجک محل شکارگاه اشراف قاجار بود. تاریخچه ولنجک را می توان به دو دسته ولنجک قدیم که مربوط به عصر ساسانی بود و ولنجک جدید که از آغاز دهه 1350 شکل گرفت طبقه بندی کرد.
ولنجک به چه معناست؟ واژه ولنجک از دو واژه فارسی "ول" و "ولنگ" گرفته شده است، از لحاظ لغوی کلمه ولنجک ترکیبی از دو واژه "ولنگ" یا "ولنج" و حرف "ک" که نشان دهنده کوچکی آن است میباشد. ولنجک در لغت به معنای مکان رها شده کوچک است.
محل ویدئو ولنجک
موقعیت جغرافیایی محله ولنجک
محله بسیار خوش آب و هوای ولنجک از سمت شرق به محله بسیار قدیمی زعفرانیه و خانه های چند سال ساخت زعفرانیه و رودخانه ولنجک منتهی میشود، در سمت غرب ولنجک میتوانید درکه را مشاهده کنید، در شمال ولنجک نیز دسترسی بسیار راحتی به ارتفاعات توچال دارید و همچنین از سمت جنوب به بهترین دسترسی محلی یعنی بزرگراه چمران، متصل میباشد. ولنجک به جهت همسایگی با محله های مهم شمال تهران، از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار است.
محله ولنجک روی نقشه
در نقشه زیر موقعیت جغرافیایی ولنجک بر روی نقشه مشخص شده است که براحتی میتوانید موقعیت جغرافیایی ولنجک تهران را مشاهده کنید.
نقشه ولنجک
خیابانهای مهم ولنجک
ولنجک همانند هر محله مهم دیگری، از خیابان های اصلی و فرعی زیادی برخوردار است، مانند:
- خیابان ولنجک
- خیابان یمن
- خیابان عدالت
- خیابان ساسان
- خیابان امیرآبادی
- بلوار دانشجو
- خیابان سیزدهم
تمامی این خیابان ها بخشی از خیابان های اصلی و مهم محله ولنجک تهران را تشکیل میدهند که مراکز مهمی در آنها واقع شده است. همچنین این محله از خیابان های فرعی بسیار زیادی برخوردار است که رفت و آمد را بسیار راحت تر کرده است.