دستگاه کپی چگونه اختراع شد؟

دستگاه کپی چگونه اختراع شد؟

مخترع دستگاه فتوکپی یک وکیل ثبت اختراع و پژوهشگر به نام «چستر کارلسون» بود که به صورت پاره وقت کار می‌کرد. او مبتلا به التهاب مفاصل بود و تهیه نسخه دستی از اسناد و مدارک برایش کاری بسیار سخت و دشوار بود. از طرفی دیگر از ثبت اسناد به صورت دستی نیز خسته شده بود. با توجه به این مسائل، تصمیم گرفت که دستگاهی اختراع کند تا بتواند این مشکل را برطرف کند.

او  در اکتبر 1937 توانست ایده‌اش را به واقعیت تبدیل کند و اولین دستگاه کپی را به نام «زیروگرافی» اختراع کرد. این دستگاه عبارت (10-22-38 Astoria) را به عنوان اولین عبارت کپی شده در جهان کپی گرفت.

چستر کارلسون
اختراع دستگاه فتوکپی ثروت زیادی برای چستر کارلسون به ارمغان آورد. به گونه‌ای که در زمان مرگش بخش زیادی از ثروتش را صرف امور خیره کرد.

چرا به دستگاه فتوکپی، زیراکس گفته می‌شود؟

دستگاه کپی نیز همچون سایر اختراع‌ها در ابتدای امر با استقبال جامعه و صنعت روبرو نشد. به طور مثال شرکت‌هایی همچون (IBM) و جنرال الکتریک سرمایه‌گذاری و کمک به توسعه‌ی  آن را رد کردند. این روند تا سال 1944، یعنی 6 سال پس از اختراع ادامه داشت تا این که موسسه (Battle Memorial Institute) موافقت کرد، در تحقیق و توسعه با کارلسون همراهی کند.

3 سال بعد یک شرکت سازنده کاغذ عکس به نام «هالوید» به عظمت این اختراع پی برد و مجوز بهره‌برداری آن را گرفت. بعدها شرکت هالوید، نامش را تغییر داد و به «زیراکس» (Xerox) شهرت یافت. این شرکت توانست در امر توزیع و توسعه دستگاه فتوکپی بسیار موفق عمل کند و هزاران نسخه از آن را در اختیار دستگاه‌های تولیدی قرار داد. همین امر موجب شد، بسیاری از مردم دستگاه فتوکپی را به عنوان دستگاه زیراکس بشناسند.

 

اولین دستگاه کپی
اولین دستگاه کپی خودکار با نام «Copyflo» در سال 1955 ساخته شد.

دستگاه فتوکپی چیه؟

دستگاه فتوکپی یک دستگاه است که از سند یا تصاویر بصری، روی کاغذ یک کپی تهیه می‌کند.بیشتر دستگاه‌های فتوکپی امروزی از تکنولوژی به نام (Xerography) استفاده می‌کنند.

دستگاه فتوکپی از چه اجزایی تشکیل شده‌است؟

اجزای اصلی دستگاه کپی عبارتند از:

  • کاغذکش

کاغذکش یا پیکاب رولر یکی از قطعات مکانیکی دستگاه کپی است که وظیفه‌ی حرکت دادن کاغذ را به عهده دارد.

  • فیوزینگ

فیوزینگ، تونر را حرارت می‌دهد تا ذوب شود. سپس با فشار تصویر تونر را روی کاغذ حک می‌کند.

  • مین برد

مین برد دستگاه کپی، وظیفه پردازش اطلاعات را به عهده دارد.این قطعه از سایر بخش‌های دستگاه حمایت می‌کند و وظیفه پردازش اصلی را به عهده دارد.

  • پاور

پاور دستگاه فتوکپی چند کار مهم را انجام می‌دهد. این قطعه ولتاژ برق را کنترل می‌کند. عدم کنترل ولتاژ برق موجب آسیب به بخش‌های داخلی دستگاه می‌شود. علاوه براین تأمین انرژی مورد نیاز برای عملکرد صحیح دستگاه، مهم‌ترین وظیفه پاور است.

  • داکتر بلید و بلید

داکتر بلید و بلید دو قطعه سخت افزاری لاستیکی در پرینتر و دستگاه کپی هستند که ظاهر شفافی دارند. خراش یا ضربه به بلید و یا داکتر بلید، کیفیت چاپ را پایین می‌آورد.

  • درام

درام همچون قلب دستگاه فتوکپی رفتار می‌کند. جنس این قطعه از سیلیکون، ژرمانیوم یا سلنیوم است و در شرایطی خاص، رسانای الکتریسیته می‌شود و در شرایط دیگر نارساناست. درام زمانیکه اشعه نور می‌تابد و الکترون‌ها گرم می‌شوند، رسانا می‌شود. زمانیکه درام می‌چرخد، به اندازه یک نوار از تصویر، روی آن ایجاد می‌شود با چرخش استوانه نوار به نوار روی درام تصویر ایجاد می‌گردد.

  • ADF

ADF قسمتی از دستگاه است که وظیفه انتقال کاغذها به صورت تکی به اسکنر، برای انجام اسکن یا کپی به عهده دارد.

  • کارتریج جوهر افشان

کارتریج جوهرافشان منبع تأمین رنگ هستند. این قطعه با پاشیدن قطرات ریز جوهر روی صفحه کاغذ، تصاویر سیاه و سفید یا رنگی ایجاد می‌کند.

  • هیتر

هیتر فقط در دستگاه‌های لیزری وجود دارد و وظیفه‌اش گرم کردن کارتریج روی کاغذ است.

مشهورترین شرکت تولید کننده دستگاه کپی

اگرچه مشهورترین شرکت تولید کننده دستگاه کپی، زیراکس است اما برندهای دیگر همچون (HP،)(Canon) و (Konica Minolta) نیز از برندهای مطرح در زمینه تولید دستگاه کپی هستند.

قطعات و لوازم یدکی دستگاه کپی را از کپی تک بخواهید.

 

 

۵
از ۵
۱۰ مشارکت کننده

دسته بندی ها

جستجو در مقالات

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید